Jump to content

Mitsubishi Concept-X


Caním000

Publicaciones recomendadas

592810134025_mit.jpg

 

59290524388_mitsu.jpg

 

Quien tenga Güevs q traduzca :lol:

 

In Frankfurt zagen we de spectaculaire Mitsubishi Concept-Sportback. Op de Tokyo Motor Show presenteert Mitsubishi de Concept-X. De auto is een voorbode van de nieuwe Lancer Evolution.

 

 

 

 

De reacties op de Concept-Sportback in Frankfurt waren overweldigend. Bijna unaniem waren pers en publiek het eens; deze auto moet in productie. De conceptcar straalt kracht uit en het is een heel ander model dan we van Mitsubishi gewend zijn. Volgens de Japanse fabrikant was de conceptcar een voorbode van een nieuwe designrichting van Mitsubishi. Als Mitsubishi verder gaat op deze ingeslagen weg dan kan er eindelijk een einde komen aan het grijze imago van het merk. En dat gaat nu gebeuren. Op de Tokyo Motor Show presenteert Mitsubishi de Concept-X, wederom een spannende conceptcar met dezelfde kenmerken als de Concept-Sportback.

 

Sequentiële versnellingbak

Mitsubishi laat weten dat de Concept-X een voorbode is van de nieuwe Lancer Evolution. Daarmee zal de tiende versie van de supersnelle Lancer Evolution zijn intrede doen. Hij wordt aangedreven door een 2.0 liter 4 cilinder DOHC motor voorzien van een turbo en intercooler. De motor heeft een zeer vlakke koppelkromme en heeft daardoor veel trekkracht bij een breed toerenbereik. Een handbak ontbreekt dit keer in de Evo. Mitsubishi heeft de motor gekoppeld aan een zestraps sequentiële bak die te bedienen is met flippers aan het stuur. Uiteraard is de Concept-X aangedreven op alle vier de wielen. Het geavanceerde Super All Wheel Control (S-AWC) combineert Active Brake Control, Active Steering System and Rolls Controll Suspension met elkaar. Hierdoor wordt de wegligging onder alle omstandigheden optimaal geregeld.

 

Gewichtsverlaging

Er is veel aan gedaan om de body van de auto zo stijg mogelijk te maken. Voor een gewichtsverlaging is gebruik gemaakt van aluminium. De motorkap, het dak en diverse carrosseriedelen zijn gemaakt van dit lichte materiaal. Door gebruik te maken van aluminium op plaatsen zoals het dak wordt het zwaartepunt een stuk lager. Dit bevorderd de wegligging van de auto.

 

Functioneel interieur

Binnen de Concept-X is veel aandacht besteed een simpele en functionele cockpit. Alles staat volgens Mitsubishi in het teken van de bestuurder die zijn volledige aandacht moet hebben op de weg. Maar dat betekent niet dat Mitsubishi geen luxe zaken heeft gemonteerd. In het dashboard monteerden de Japanners een navigatiesysteem met DVD-speler en achterin hebben de beide achterpassagiers hun eigen LCD-schermpjes.

 

Voorbode Lancer Evo X

Uit alles blijkt dat Mitsubishi met deze Concept-X een hint geeft naar de compleet nieuwe Lancer Evolution X. Het model ziet er productieklaar uit en de specificaties zijn redelijk gedetailleerd. Nu nog wachten op het definitieve productiemodel.

Editado por Caním
Enlace al comentario
Compartir en otros sitios web


Unirse a la conversación

Puedes publicar ahora y registrarte más tarde. Si tienes una cuenta, conecta ahora para publicar con tu cuenta.

Guest
Responder a esta discusión...

×   Pegar como texto enriquecido.   Pegar como texto sin formato

  Sólo se permiten 75 emoji.

×   Tu enlace se ha incrustado automáticamente..   Mostrar como un enlace en su lugar

×   Se ha restaurado el contenido anterior.   Limpiar editor

×   No se pueden pegar imágenes directamente. Carga o inserta imágenes desde la URL.

  • Explorando recientemente   0 miembros

    • No hay usuarios registrados viendo esta página.